Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A Black Friday hagyományosan a karácsonyt felvezető vásárlási időszak egyik kiemelt pontja a kereskedők számára. Eredetileg november utolsó péntekére esett, ami az amerikai piacon a Hálaadása utáni péntek. Mostanra azonban a kereskedők feszegetik az eredeti kereteket, és lassan Black Novemberről beszélgetünk a novemberi kiterjedt akciózás miatt.

 

A Black Friday Amerikából indulva elterjedt az egész világon, így a magyar piacra is beszivárgott a 2010-es évek elejétől. Érdekesség, hogy Magyarországra elsődlegesen az e-kereskedők hozták be, így az online kereskedelmet kiemelten pörgeti a Black Friday akciózás.

 

A kereskedők saját akciói mellett gyűjtőoldalak is indultak, amelyek elérhetővé teszik a piacon elérhető Black Friday ajánlatokat. Utóbbira példa a HelloBlackFriday kezdeményezés.


A szócikkhez társított címkék:
Black Friday , e-kereskedelem , HelloBlackFriday , online vásárlás
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése