Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A bluetooth az Ericcson által kifejlesztett vezetéknélküli szabvány, amelynek segítségével rövid távolságon belül (5-100 méter) elektronikai eszközöket lehet összekapcsolni. Ezzel a módszerrel vezetéknélkül lehet csatlakoztatni a számítógépet és perifériáit (nyomtató, billentyűzet, egér, hangfalak, stb.), és a különböző mobileszközök közti szinkronizáció sem igényel zsineges kapcsolatot. Az egyik legnépszerűbb használati módja a mobiltelefonok headsetje, amely megkönnyíti és egyben kényelmesebbé is teszi a kommunikációt. Emellett használják digitális fényképezőgépek, zenelejátszók összekapcsolására a számítógéppel, illetve orvosi és GPS-eszközöknél.

Működése egy kis rádióchipen alapul, amely az eszközök közti kapcsolódást rádióhullámokon teszi lehetővé. A falak sem akadályozzák a kapcsolatot, egyetlen hátránya az, hogy kis hatótávolságon belül működik.

Neve  I. Harald dán király becenevéből ered, aki azért kapta a kékfogú melléknevet, mert nagyon szerette az áfonyát, ami elszínezte a fogait. Másfelől pedig arról volt híres, hogy egyesítette a különféle lázongó törzseket - a bluetooth  lényege is ez: összehangolni a különféle eszközök működését.


HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése