Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A bug olyan hibát jelent, amely egy számítógépes programban fordul elő, és annak hibás vagy nem megfelelő működését okozza.

A bug eredete általában a fejlesztői munkában található, és valahol a forráskódban kell megtalálni. Az összetettebb, nagyobb programokban, amelyek több millió soros forráskóddal rendelkeznek elvileg mindig van bug, csak nem biztos, hogy használatkor felszínre kerül. Megtalálása egyébként is igen nehéz, mivel soronként ellenőrizni kell a teljes kódot. Egyes programozók már kizárólag a bugok megtalálására és kijavítására szakosodtak.

A bugok súlyossága változó lehet: van amikor csak a szokásostól eltérő helyzetekben jelentkeznek, ezek tulajdonképpen nem is zavarják az alkalmazás hétköznapi használatát, míg mások a program lefagyását is eredményezheti. Azt a szoftvert nevezik bugosnak, amely sok súlyos hibát tartalmaz.

A szó eredetileg olyan hibát, hiányosságot jelentett, amelynek nincs magyarázata. Számítástechnikai környezetben először valószínűleg Grace Hopper használta 1947-ben.
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák