Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A byte bitek összefüggő sorozatának egysége. A legelterjedtebb a 8 bites egység, de ritkábban találkozhatunk 6, 7 vagy 9 bites byte-okkal is, története során 5 és 12 közötti értékkel szerepelt. A számítástechnikában az információ tárolásának alapegysége, ugyanakkor adattípust is jelent, akárcsak a bit. Adattípusként bizonyos programnyelvekben használják, mint például a C és a C++ nyelvekben.
A byte további egységei, az SI prefixum szerint: kilobyte (kB), megabyte (MB), gigabyte (GB), stb. A bináris prefixumok szerint kibibyte-ról (KiB), megabyte-ról (MiB) és gigabyte-ról (Gib) beszélhetünk. A szorzók hasonlóképpen alakulnak, mint a bit esetében: 1 kilobyte 1000 byte, 1 kibibyte pedig 1024 byte.

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése