Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A C programozási nyelv, amelyet széles körben használtak operációs rendszerek megírására. Így például a UNIX operációs rendszerek több fajtája is C-re alapul. Egy bizonyos idő után viszont kiderült, hogy nemcsak rendszerek megírására alkalmas, hanem szoftverek és más alkalmazások fejlesztésére is kiváló.

Ahogy egyre népszerűbbek lesznek az objektumorientált nyelvek, úgy váltja fel a C nyelvet annak továbbfejlesztett változata, a C++

A C nyelvet Dennis Ritchie a Bell Labs-nál az 1970-es évek közepén. Népszerűségét annak köszönhette, hogy sokkal kisebb volt, vagyis kevesebb memóriát igényelt, mint a többi programnyelv.
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák