Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Szponzorált linkek


A cloud computing 2008 egyik legtöbbet emlegetett terminusa volt, a továbbiakban is egyre nagyobb fejlődést várnak tőle. Tulajdonképpen az asztali alkalmazások webre költöztetését jelenti, vagyis a felhasználó egy távoli szerverről futtathatja majd a számára szükséges alkalmazást, és ugyanitt tárolhatja majd a saját fájljait is. Jó példa erre a Google már működő alkalmazáscsomagja, amelyben szöveget, táblázatot és fotókat szerkeszthetünk és tárolhatunk. Vagyis, az asztali szoftverek és hardverek gyártói számára ez rossz hír, hiszen nem lesz ezekre szükség, ha mindent böngészőből lehet majd futtatni.

Az eljárással kapcsolatban több aggály is felvetődött már: ha egyre több felhasználó tér át a webes alkalmazásokra, tudják-e majd a szolgáltatók biztosítani a megfelelő tárhelyet és a szerverek stabilitását? Biztonságban lesznek-e ott az adatok? Ma már egyre több cég kínál cloud computing szolgáltatásokat, ingyenes és előfizetéses formában is, és a szakemberek szerint sokkal biztonságosabbak ezek, mint az asztali szolgáltatások, és az adatmentést is tudják biztosítani. De mivel gyerekcipőben jár a cloud computing, ezért egyelőre marad a szerver/kliens modell, és majd a jövőben derül ki hatékonysága és működőképessége.


Szponzorált linkekMédiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák