Már 1286 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A cloud computing 2008 egyik legtöbbet emlegetett terminusa volt, a továbbiakban is egyre nagyobb fejlődést várnak tőle. Tulajdonképpen az asztali alkalmazások webre költöztetését jelenti, vagyis a felhasználó egy távoli szerverről futtathatja majd a számára szükséges alkalmazást, és ugyanitt tárolhatja majd a saját fájljait is. Jó példa erre a Google már működő alkalmazáscsomagja, amelyben szöveget, táblázatot és fotókat szerkeszthetünk és tárolhatunk. Vagyis, az asztali szoftverek és hardverek gyártói számára ez rossz hír, hiszen nem lesz ezekre szükség, ha mindent böngészőből lehet majd futtatni.

Az eljárással kapcsolatban több aggály is felvetődött már: ha egyre több felhasználó tér át a webes alkalmazásokra, tudják-e majd a szolgáltatók biztosítani a megfelelő tárhelyet és a szerverek stabilitását? Biztonságban lesznek-e ott az adatok? Ma már egyre több cég kínál cloud computing szolgáltatásokat, ingyenes és előfizetéses formában is, és a szakemberek szerint sokkal biztonságosabbak ezek, mint az asztali szolgáltatások, és az adatmentést is tudják biztosítani. De mivel gyerekcipőben jár a cloud computing, ezért egyelőre marad a szerver/kliens modell, és majd a jövőben derül ki hatékonysága és működőképessége.


HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése