Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 A CSS (Cascading Style Sheet) egy olyan leírónyelv, amelynek segítségével HTML, XHTML és XML stíluslapokat hozhatunk létre. Ezekben meghatározhatjuk a weboldal felépítését, színét, betűtípusait és beágyazhatjuk az egészet a HTML kódba. Használatával el lehet különíteni az oldal kinézetének szerkesztését magától a szerkezeti felépítéstől, amelyet a HTML szerkesztőben kell rögzíteni. A CSS szabályait a W3C ([World Wide Web Consortium]?) állapítja meg, annak érdekében, hogy a weboldalak egységes szabvány alapján készüljenek.

A CSS-ben az oldal stílusát rögzítjük, majd ezen belül minden egyes elem attribútumait. A weboldalak tervezőinek külön kell arra figyelniük, hogy az egyes böngészők hogyan értelmezik a CSS-t, mivel ez még nem egységes. Különösen az Internet Explorer 7-es verziója előtti változatok mutattak nagy eltérést más böngészőkhöz képest.

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése