Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Szponzorált linkek


 A CSS (Cascading Style Sheet) egy olyan leírónyelv, amelynek segítségével HTML, XHTML és XML stíluslapokat hozhatunk létre. Ezekben meghatározhatjuk a weboldal felépítését, színét, betűtípusait és beágyazhatjuk az egészet a HTML kódba. Használatával el lehet különíteni az oldal kinézetének szerkesztését magától a szerkezeti felépítéstől, amelyet a HTML szerkesztőben kell rögzíteni. A CSS szabályait a W3C ([World Wide Web Consortium]?) állapítja meg, annak érdekében, hogy a weboldalak egységes szabvány alapján készüljenek.

A CSS-ben az oldal stílusát rögzítjük, majd ezen belül minden egyes elem attribútumait. A weboldalak tervezőinek külön kell arra figyelniük, hogy az egyes böngészők hogyan értelmezik a CSS-t, mivel ez még nem egységes. Különösen az Internet Explorer 7-es verziója előtti változatok mutattak nagy eltérést más böngészőkhöz képest.

Szponzorált linkekMédiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák