Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Michael Dell alapította 1984-ben Texasban PC's Limited néven. Kezdetben saját maga által összeszerelt IBM kompatibilis gépeket árult egészen 1985-ig, amikor a vállalat előállította első saját kialakítású gépét, a Turbo PC-t.

 

Különleges marketing taktikájuknak köszönhetően - eladótól a vásárlónak modell -, ahol a különböző kiegészítőkkel való felszerelés teljesítését is vállalták, a cég bevétele már az első évben hat millió dollár körül mozgott. 1988-ban a cég neve Dell Computer Corporationra változott. 1999-ben a Dell magába olvasztotta a Compaqot, így megszerezte a vezető szerepet a piacon Amerikában, ám ezt el is veszítette 2002-ben, amint a Compaq tulajdonjoga a HP-hoz került. Később sikerült visszaszerezni az első helyet, és hogy ezt a továbbiakban meg is tarthassa, a vezetőség megszavazta a vállalat nevének megváltoztatását Dell Incorporated-re.

 

2004-ben megpróbáltak betörni a multimédia és otthoni szórakoztatás piacára televíziókkal és digitális zenei eszközökkel, és megalkották az otthoni , és az irodai kis teljesítményű nyomtatókat.

 

2005-ben meglehetősen nagyot bukott a hibás kondenzátorok az Optiplex GX270 és GX280 alaplapokon.

 

Főbb versenytársai  [HP]?, Toshiba, Acer, IBM és a Gateway.

 
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák