Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A digitális diszkrimináció csoportok, korosztályok, országok hátrányos helyzetbe hozását jelenti. Mivel számos hivatal és intézet tér át az online ügyintézésre, illetve a munkavállalóktól is elvárják a legalább minimális számítógépes és internetes ismereteket, ezért azok, akiknek nincs lehetőségük elsajátítani ezeket az alapokat, óhatatlanul elszigetelődnek. És minél tovább tart ez az állapot, annál nehezebb felzárkózni. A jelenség nagy mértékben összefügg a digitális írástudás és a - szakadék kérdéskörével, külön-külön egyik probléma sem kezelhető, mivel nagyon szoros kölcsönhatásban vannak. A digitális diszkrimináció ellen egyrészt tehetnek a közintézmények, az okatatás. a jogi környezet és a támogatási rendszer átalakításával, másrészt pedig legalább ilyen fontos szerepük van a civil kezdeményezéseknek is.

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése