Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A digitális jogkezelés (Digital Rights Management - DRM) az internetes és elektronikus tartalmak felhasználásának szabályozását jelenti. Például azt, hogy az online rádióadások csak bizonyos régiókban hallgathatók, és ott sem rögzíthetőek. Ugyanez vonatkozik filmes, online tévé portálokra, ahol a felhasználó nem másolhatja és töltheti le a megtekintett anyagokat. 

A digitális jogkezelés másik részét képezi a szoftverek megváltoztatásának és másolásának tilalma is. Olyan cégek alkalmazzák, mint például az Apple, a Microsoft és a Sony. Hatásköre kiterjed filmekre, zenére, játékokra, e-bookokra. Természetesen, sok ellenzője és kritikusa van, akik szerint az internet felkínálta lehetőségeket korlátozzák ilyen módon. A felhasználók körében elterjedt torrentezés is a digitális jogkezelésre adott egyfajta reakció.

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése