Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A digitális szakadék a szociológiában arra a jelenségre vonatkozik, ami a digitális technológia használatában jelentkező nagy különbségekre utal. Mivel a digitális kultúrát alapvetően demokratikusként szokás jellemezni, ezért látszólag ellentmondásos digitális diszkriminációról és - szakadékról beszélni. A világ országai között nagy különbségek vannak, és ennek számos oka lehet: a digitális technogiák használata a fennálló hatalom által szándékosan korlátozott (pl. diktatúrák esetében), a gazdasági fejletlenség ezen a téren is éreztetheti hatását. Ugyanakkor még a digitálisan fejlett társadalmak sem egységesek ebből a szempontból: mindenhol élesen szétválik a technológiákat ismerő és használni tudó réteg és a szegényebb, digitálisan írástudatlan emberek. A probléma két vetületét valószínűleg párhuzamosan lehetne megoldani.
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák