Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A digitális szakadék a szociológiában arra a jelenségre vonatkozik, ami a digitális technológia használatában jelentkező nagy különbségekre utal. Mivel a digitális kultúrát alapvetően demokratikusként szokás jellemezni, ezért látszólag ellentmondásos digitális diszkriminációról és - szakadékról beszélni. A világ országai között nagy különbségek vannak, és ennek számos oka lehet: a digitális technogiák használata a fennálló hatalom által szándékosan korlátozott (pl. diktatúrák esetében), a gazdasági fejletlenség ezen a téren is éreztetheti hatását. Ugyanakkor még a digitálisan fejlett társadalmak sem egységesek ebből a szempontból: mindenhol élesen szétválik a technológiákat ismerő és használni tudó réteg és a szegényebb, digitálisan írástudatlan emberek. A probléma két vetületét valószínűleg párhuzamosan lehetne megoldani.

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése