Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Dinamikus mikrofon


Az egyik leggyakrabban használt mikrofon típus. Népszerűségét igen jó jellemzői miatt szerezte. Egyszerű, megbízható, és nagyon jó a hangminősége. Nem igényel külön áramellátást, strapabíró, és széleskörű felhasználási lehetőséggel rendelkezik. Nagy hangerőnél, zajban is lehetővé teszi a torzításmentes rögzítést.

 


Felépítésükben az [elektromágneses indukció]?t használják, így a mágneses térben mozgó vezetőben áram indukálódik. [Hanghullám]?ok hatására a mágnes kör légrésében egy rugós felfüggesztésű műanyag [membrán]?ra rögzített kisméretű, gyűrű alakú [lengőtekercs]? mozog.

Hangnak megfelelő [elektromos áram]? [indukálódik]?. Mivel ez túl gyenge, csupán néhány tized mV-t, fel kell erősíteni, hogy használni tudjuk. A kimeneti jel illesztésére és szimmetrizálására illesztő [transzformátor]?t illesztenek a mikrofontestbe.

 


A membrán és a tekercs tehetetlensége miatt érzékenységük alacsony, így főleg hangosításnál, ének felvételnél használjuk.
 

 

Hibás bekötés esetén a fantomtáp a mikrofonkapszulára kerülhet. Ha alacsony independenciájú, akkor az átfolyó áram tönkreteheti.

 

 

 

dinamikus mikrofon

 

 


A szócikkhez társított címkék:
mikrofonok , perifériaMédiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák