Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Vagy drag and drop (szó szerinti fordításban húzás és leejtés /otthagyás - Magyarországon főként a "fogd és vidd" kifejezés honosult meg).

[Grafikus felület]?ű operációs rendszereknél alkalmazott eljárás, mely során egy mozgatni, másolni, vagy módosítani kívánt elemet, fájlt, mappát az egérrel való kijelölés után, annak bal gombjának nyomva tartása mellett húzunk (drag) a kívánt helyre, majd elengedünk, ejtünk (drop).

Fájlok [megnyitás]?ára is használható oly módon, hogy a kiválasztott [fálj]? ikonját (az azt tartalmazó mappa megnyitása után) megfogva, azt az asztalon vagy a tálcán elhelyezett program ikonjára húzzuk és ott engedjük el. Figyelem, csak az adott fájlt megjeleníteni, módosítani képes program ikonjára érdemes azt húzni, mert ha nem kompatibilis programot választunk, a program megnyílik ugyan, de nem fog tudni mit kezdeni a kiválasztott fájllal (pl egy excel táblázatot felesleges képnéző program ikonjára húzni, mert megnyitás helyett hibaüzenetet kapunk).


A szócikkhez társított címkék:
fájlkezelés , felhasználó
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése