Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az e-book, magyarosan az e-könyv elektronikus formában olvasható könyvet jelent. Ezek általában nyomtatott formában megjelent könyvek digitalizálását jelenti, de egyre nő azoknak a kiadványoknak a száma, amelyek csak digitális formában jelentek meg. A nyomtatott tartalmak digitalizálásakor a jogvédett művek esetében az elektronikus kiadónak meg kell vásárolnia a jogokat, éppen ezért leginkább olyan műveket találunk meg az interneten, amelyeknek lejárt már a copyright-os időszaka. Ezek általában ingyenesen olvashatóak, letölthetőek, a jogvédett tartalmakért pedig fizetni kell.

Akárcsak a filmek, zenék, szoftverek esetében, a könyveknél is egyre gyakoribb a kalózkodás: a torrentoldalakról letölthetőek a drága, jogvédett tartalmak is. 

Az e-book széles körben való elterjedése számos előnnyel járna: csökkennének a környezetkárosító hatások, nem merülne fel kérdésként, hogy elfogy az adott kiadvány a boltokból, könnyebben kereshetőek lennének az adott művek. Mindemellett úgy tűnik, hogy a nyomtatott könyvek olvasását még egy ideig nem helyettesíthetik az e-bookok.

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése