Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az eBay az első webshopok, online aukciós oldalak egyike volt (1995-ben alapították), és a kezdetek óta a legnépszerűbbek közé tartozik. Bárki regisztrálhat rajta, és áruba bocsájthatja bármilyen tárgyát vagy szolgáltatását. A vásárlás licitálással zajlik, vagyis az viszi az adott árut, aki a legtöbbet ígér érte.

Szlogenje, The World’s Online Marketplace (A világ online piaca) kifejezi, hogy valóban bármit megtalálhatunk, illetve eladhatunk rajta. Egyes cégek a legújabb termékeiket itt is árulják. A eladásra szánt cikkek lehetnek rögzített árúak, ami azt jelenti, hogy a leggyorsabb lefoglaló viszi, vagy árverésre is lehet bocsájtani őket, itt megadott időn belül az lehet a tulajdonos, aki a legtöbbet ígéri az árverés lezárásának időpontjáig.

Vannak olyan tárgyak, amelyek árusítása tiltólistán van: ilyenek például a dohány- és alkoholtermékek, a fegyverek, a használt fehérneműk, a drogok, élő állatok, stb.

A felhasználók egymást minősíthetik is - megbízható partnerként és csalóként is, ezért ezt is érdemes figyelni, mivel az is előfordulhat, hogy csalók élnek vissza ezzel a rendszerrel. Azt is tudni kell, ha részt veszünk egy licitben, és a mienk a legmagasabb kínált ár, akkor nem léphetünk vissza, kötelesek vagyunk kifizetni az árat az eladónak. A leggyakoribb fizetési mód a PayPal, de megegyezés szerint történhet átutalással vagy más módon is. A termék árában nincs benne a postaköltség, amelyet a vásárlónak kell kifizetni.

Bár az eBaynek több nyelven is van honlapja, magyarul még nincs, ezért valamelyik más nyelvű oldal közül kell választani.A szócikkhez társított címkék:
cég , webshop
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése