Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az elektronikus kereskedelem (e-kereskedelem röviden) a webshopokban lezajló adás-vételt, különféle szolgáltatások pénzért való igénybevételét, az online marketing keretében zajló hirdetési ajánlatok igénybevételét öleli fel.

A különféle tárgyak, szolgáltatások online megrendelése átalakította a vásárlási szokásokat is: nem kell személyesen elmenni az adott boltba, hanem időt spórolva otthonról, a munkahelyről lehet rendelni. Ez pedig megszünteti a tapintható, kipróbálható árut, mivel csak egy képet és egy leírást kapunk róla. A vásárlás bankkártyás fizetéssel, vagy más, pl. PayPal rendszeren keresztül történhet. Ahhoz, hogy a felhasználó vásárolni tudjon, regisztrálnia kell, amelynek során részletesen meg kell adnia személyes adatait. Ennek során érdemes ellenőrizni, hogy valóban a webshop oldalán adjuk meg az adatainkat, mivel az adathalászat a klónoldalak létrehozásával lopja el a felhasználók adatait. A legnépszerűbb webshopok az Amazon és az eBay, magyar vonatkozásban pedig a Vatera, a Teszvesz és a [Bookline]?.

Az elektronikus kereskedelem struktúrája alapján már számos közigazgatási intézmény (adóhivatal, okmányiroda) és bank is kínál online felületeket szolgáltatásaik igénybevételére. De már vonat- és mozijegyünket is megvehetjük interneten.


HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése