Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

Eric Schmidt a Google vezérigazgatója és az Apple igazgatótanácsának tagja,  és a Princeton Egyetem részvényesei közé tartozik.

1955-ben született Washingtonban. A Princeton Egyetemen szerezte diplomáját, PhD-ját a szoftverfejlesztésről és az ezzel kapcsolatos problémákról írta a University of Californián. A Stanford Business School óraadó tanár volt.

Pályafutása kezdetén Schmidt számos számítástechnikai cégnél dolgozott, 1997-től a Novell vezérigazgatója. A Google-nél 2001-ben kezdi meg munkáját, ő a felelős a gördülékény menedzsmentért, a fejlesztések minőségéért és folyamatosságáért. 2006-tól kezdődően az Apple igazgatótanácsi tagja is. Azon kevés emberek közé tartozik, akik alkalmazottként váltak milliárdossá: egyik céget sem alapította ő, illetve rokonai sem dolgoznak ott.

Barack Obama, az USA jelenlegi elnökének kampánytanácsadója volt, ennek köszönhető az, hogy eddig nem látott formában használták ki a web kínálta lehetőségeket.


A szócikkhez társított címkék:
apple , google , személyek
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése