Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az adatkezelésben a fájl egy metafora, amely bejegyzések egymással összekapcsolt gyűjteményét jelenti. Hasonló ez ahhoz, amikor az üzletfelek adatait egyetlen dokumentumba gyűjtjük: minden egyes üzletfél egy külön bejegyzésnek felel meg, és minden bejegyzés ugyanolyan típusú adatokat tartalmaz. Az adatok ilyen tárolása megkönnyíti az egyes programok számára a hozzáférést és az adatok kezelését is. Az adatbázis megjelenésével és elterjedésével a fájl jelentősége és használata meglehetősen visszaesett. Operációs rendszerenként változik, hogy ezeket a fájlokat katalógusban, könyvtárban vagy mappában csoportosítják-e.
A személyi számítógépek esetében fájlnak azt nevezzük, amely önálló entitás, a felhasználó által kezelhető, módosítható, áthelyezhető. A fájloknak egyedi nevük van, és általában meghatározott kiterjesztésben lehet őket tárolni (ez operációs rendszertől függ).
 

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése