Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az adatkezelésben a fájl egy metafora, amely bejegyzések egymással összekapcsolt gyűjteményét jelenti. Hasonló ez ahhoz, amikor az üzletfelek adatait egyetlen dokumentumba gyűjtjük: minden egyes üzletfél egy külön bejegyzésnek felel meg, és minden bejegyzés ugyanolyan típusú adatokat tartalmaz. Az adatok ilyen tárolása megkönnyíti az egyes programok számára a hozzáférést és az adatok kezelését is. Az adatbázis megjelenésével és elterjedésével a fájl jelentősége és használata meglehetősen visszaesett. Operációs rendszerenként változik, hogy ezeket a fájlokat katalógusban, könyvtárban vagy mappában csoportosítják-e.
A személyi számítógépek esetében fájlnak azt nevezzük, amely önálló entitás, a felhasználó által kezelhető, módosítható, áthelyezhető. A fájloknak egyedi nevük van, és általában meghatározott kiterjesztésben lehet őket tárolni (ez operációs rendszertől függ).
 
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák