Már 1286 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A Flash a Macromedia által fejlesztett szoftver (amelyet 2007-ben az Adobe Systems vett meg), amelynek segítségével vektoros grafika alapú animációkat lehet létrehozni. A végeredmény egyetlen fájl lesz, amit aztán streamelni lehet, vagy fel lehet tölteni különféle weboldalakra. Ezeknek a fájloknak általában .swf kiterjesztése van, ilyen formátumban mentik a flash játékokat vagy flash animációkat (pl. bannerekben, flash technológiával készült weboldalakon), a flash videóknak pedig a szokásos kiterjesztése a .flv. A játékok mellett a másik legnépszerűbb használati módja a videók megosztása a weben: a YouTube videói flashben vannak fenn, ez teszi lehetővé, hogy könnyen beágyazhatóvá válnak más weboldalakba is.

Általában a böngészőkben van flash lejátszó, ha nincs telepíteni (vagy frissíteni) kell ahhoz, hogy az ilyen fájlokat megnyithassa a felhasználó.

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése