Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A forráskód a program szöveges része, amelyet meg kell írni ahhoz, hogy a program létrejöjjön és működjön. A forráskódot speciális szövegszerkesztőben írják, valamilyen [parancsnyelv]?et használva. Ez a fájl tartalmazza azokat a megállapításokat és parancsokat, amelyek alapján az adott alkalmazás működik. Ebből hozzák létre második lépésben a fordítóprogram segítségével azt a kódot, amely ember által nehezen olvasható, de a processzor futtatni tudja segítségével a programot. Ha fizetős szoftvert használunk, akkor ott csak ezt a második kódfajtát kapjuk meg, a forráskód maga nem nyilvános. Vannak azonban olyan alkalmazások, amelyek ingyenesek és nyílt forráskódúak, ezeket akár meg is változtathatjuk.


HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése