Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A forráskód a program szöveges része, amelyet meg kell írni ahhoz, hogy a program létrejöjjön és működjön. A forráskódot speciális szövegszerkesztőben írják, valamilyen [parancsnyelv]?et használva. Ez a fájl tartalmazza azokat a megállapításokat és parancsokat, amelyek alapján az adott alkalmazás működik. Ebből hozzák létre második lépésben a fordítóprogram segítségével azt a kódot, amely ember által nehezen olvasható, de a processzor futtatni tudja segítségével a programot. Ha fizetős szoftvert használunk, akkor ott csak ezt a második kódfajtát kapjuk meg, a forráskód maga nem nyilvános. Vannak azonban olyan alkalmazások, amelyek ingyenesek és nyílt forráskódúak, ezeket akár meg is változtathatjuk.

Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák