Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Azok a programok viselhetik a freeware címkét, amelyek teljes mértékben ingyenesen hozzáférhetőek. Az ingyenesség nem jelenti azt, hogy a program [nyílt forráskódú]? is. A nyílt forráskódú szoftverek ingyenesek, viszont sok olyan fejlesztés is van, amely zárt, viszont a felhasználók díjmentesen hozzáférhetnek.

Az nyílt forráskódú (free software) fejlesztések nem a szerzői jog hagyományos oltalma alá tartoznak, hanem valamelyik copyleft licensz alá, vagyis általában szabadon terjeszthetőek, módosíthatóak, azzal a kikötéssel, hogy mindig fel kell tüntetni az eredeti nevet és a szerzőt, illetve hogy kereskedelmi forgalomba nem hozhatóak.

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése