Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A FriendFeed egy RSS-olvasó, amely a közösségi oldalak, blogok és mikroblogok frissüléseit gyűjti össze. Tulajdonképpen [web 3]?-as szolgáltatásnak lehet nevezni, mert a [web 2]?-es alkalmazásokra épül, ezeket rendszerezi egy másik szempont szerint. Alapítói a Google valamikori alkalmazottai közül kerültek ki, a szolgáltatás 2007 óta működik. Ingyenesen használható egy regisztráció után. 

Olyan szolgáltatások feedjei kapcsolhatóak be, mint különféle blogok (pl. Blogger), mikroblogok (Twitter, Plurk), könyvjelző gyűjtő oldalak (Delicious, [Ma.gnolia]?), hírolvasók (Digg, Reddit, Google Reader), képmegosztók (Flickr, Picasa), videómegosztók (Vimeo, YouTube), zenemegosztók ([Last.fm]?), és még sok más olyan szolgáltatás, amely RSS-t is ad.

A FriendFeeden az ismerőseink frissítéseiről is értesítést kapunk, ha felvesszük őket. Így helyen követhetjük az összes online tevékenységet - bár sokan éppen ezt tartják zavarónak a szolgáltatásban. Több felhasználója már leszokott az alapszolgáltatásokról (Twitter, Google Reader, Facebook, stb.), bár azt nem szabad elfelejteni, hogy ezek nélkül a FriendFeed-nek nem lenne semmi értelme.


HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése