Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A Gentoo ingyenes Linux-alapú operációs rendszer, amelyet a könnyű konfigurálhatóságot, a hordozhatóságot és a felhasználóbarát felületet szem előtt tartva fejlesztettek. Mindez leginkább a Portage csomagkezelő rendszernek köszönhetően valósul meg, mivel a felhasználó kiválaszthatja a forráskódból azokat az alkalmazásokat, amelyekre szüksége van és csak azokat telepítheti. Így tulajdonképpen mindenki testre szabhatja a saját operációs rendszerét. Rugalmassága miatt a Gentoo metadisztribúciónak nevezi magát.

Fejlesztését Daniel Robbins kezdte el 1999-ben, majd kisebb-nagyobb megtorpanásokkal haladt a munka (2002-ben jelent meg a Gentoo 1.0). 2004-ben Robbins létrehozta a nonprofit Gentoo Alapítvány, és minden jogot és fejlesztést átruházott erre, ő maga pedig visszavonult.

 
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák