Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A Ghost az első webes operációs rendszer, amelynek használatához viszont kell egy másik operációs rendszer és böngésző, mivel enélkül nem elérhető. Regisztráció után ingyenesen használható. Van saját böngészője, a Zoho Writert használhatjuk szövegszerkesztőként, illetve azonnal futtathatóak a Twitter, a YouTube, a [Filckr]? és más népszerű alkalmazások. 15 GB tárhelyet kap ingyenesen mindenki, ami filmek vagy zenék tárolásához elég kevés. Viszont a munkahelyen és otthon végzett munka szinkronizálásához éppen elég. A Ghost talán ezt a felhasználói réteget tudja megragadni, mivel így nem jelentene többet problémát az adatok hordozhatósága.

Kinézetre a Windows Vistára hasonlít leginkább, és ezen nem is lehet változtatni. Viszont van leegyszerűsített mobilos változata is, ami használatát még ésszerűbbé teszi.

Fejlesztője a Ghost nevű vég, amelyet a különféle cloud computing megoldások forgalmazásáért hoztak létre. Az operációs rendszer első változatát 2007-ben dobták ki, 2008-ban már a javított változat is megjelent.

 

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése