Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A Google Fiber egy jelenleg még előkészítési szakaszban járó kísérleti program a Google részéről.
 

A program lényege, hogy üvegszálas hálózatot kiépítve 1Gb/s sebességű le- és feltöltést kínáló szolgáltatást nyújt a lakossági felhasználóknak nyomott árakon. Kísérletképpen Kansas City területét osztották fel körzetekre, ahol regisztrációt hirdettek a háztartásoknak melyben 10 dollár regisztrációs díj befizetésével megrendelhető az alap (1Gb/s) internet-szolgáltatás 70 dolláros havidíjjal, vagy kábeltévé szolgáltatással 120 dollár/hó áron. A potenciális előfizetők részére az internet és internet+TV kombinációk mellett a Google a bekötést kifizetőknek (vagy 25 dollárt egy évig fizetőknek) minimumcsomagként hét évig ingyenes 5 megabites csatlakozást is kínál. Az ajánlat a területen jelenleg elérhető szolgáltatásokhoz képest annyira kedvező, hogy a regisztráció meghirdetése utáni egy hétben az elsőként bevont 165ezer háztartásból hétezer már jelezte csatlakozási szándékát, így a kijelölt körzetek 23%-ában elindulhat a kiépítés.


Elemzők szerint a program ilyen árakon csak veszteségesen működtethető, de a Google bejelentése szerint a fogyasztók által kifizetett havidíj és bekötési díj fedezi a rendszer felállításának és működésének költségeit, és még bizonyos mennyiségű profitot is termel.

A Google Fiber reklámfilmje


A szócikkhez társított címkék:
google , google fiber
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése