Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 A Google a Nexus S-t az előző modellhez, a Nexus One-hoz hasonlóan saját márkanevén kínálja, és webboltján keresztül lehet majd megvásárolni.

 

Ez az első olyan okostelefon, amelyen az Android 2.3-as verziója (azaz a Gingerbread) fut. Ez a Flasht is teljeskörűen támogató 2.2-es kiadáshoz képest gyorsabb működést biztosít majd. Kezelőfelületét felhasználóbarátabbá, virtuális billentyűzetét pedig a multitouch kezelés beépítésével kényelmesebben használhatóvá tették a mérnökök.

 

Az új Android fejlettebb energiagazdálkodási funkciókkal rendelkezik majd elődeinél, ami a mobiltelefonok akkumulátoros üzemidejére lesz jó hatással.

 

Az új mobilos szoftvert már a számítógépekről ismert vágólap funkcióval is ellátták, mégpedig egyujjasnak nevezett copy-paste lehetőséggel, ami igencsak hasonlít az iPhone megoldásához, ám kijavítja annak gyengeségeit.

 

Ez a verzió - illetve maga a telefon - már támogatni fogja az NFC (Near Field Communication) technológiát, amely lehetővé teszi, hogy a mobiltelefont a bankkártyákhoz hasonlóan készpénz nélküli fizetésre lehessen használni: leolvasásához egyszerűen az erre szolgáló terminál közelébe kell tartani a készüléket. A 2.3-as Android már a nagyképernyős, akár 1366x768 pixeles felbontást használó eszközöket is képes lesz kezelni.

 

Forrás

 

 

A  Google Nexus S jellemzői


  • Kijelző: 4 inch, Super Amoled, 800*480
  • RAM: 512MB
  • Belső tárhely: 16GB 
  • Akkumulátor: 1500 mAH 
  • WiFi: 802.11b/g/n
  • Bluetooth: 2.1 
  • Processzor: 1Ghz Cortex A8 Hummingbird 
  • Kamera: 5 megapixel 


A szócikkhez társított címkék:
google , smartphone
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése