Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 A Google Voice a Google telefonos szolgáltatása, amely egyelőre csak meghívással és csak az Államokban használható. Ha a felhasználók szeretik, akkor nagy esély van rá, hogy ugyanolyan népszerű legyen, mint a Gmail (amely kezdetben szintén meghívásos alapon működött), hacsak a telefontársaságok el nem lehetetlenítik. Ugyanis a Google Voice ingyenes telefonhívást biztosít minden amerikai szám felé (az nem teljesen világos, hogy ebben benne vannak-e a mobilszámok is, vagy csak a vezetékesek), ingyenesen ad telefonszámot, amelyet átirányíthatunk bármilyen készülékre - így a hívásokra a legközelebbi készüléken válaszolhatunk. Emellett a Google Voice átírja szöveges üzenetté a hangpostákat és e-mailben is elküldi azokat. 

Emellett korlátlan tárhelyet kap a felhasználó a hangpostái és az SMS-ei számára, és természetesen a beszélgetéseket is lehet rögzíteni.

2009 tavasza óta működik, a szolgáltatást eredetileg a GrandCentral kezdte fejleszteni, amelyet a Google 2007-ben vásárolt fel. Azóta számos újdonságot is bevezettek, és így jelent meg 2 év elteltével a Google alkalmazások között.

A telefontársaságok ellenállását jól mutatja például az, hogy a Google Voice szerepelt egy ideig az iPhone Apps Store-jában, majd a szolgáltató nyomására eltávolították, így iPhone-re már nem letölthető. A felhasználók körében ez elég nagy felháborodást váltott ki. A Google számára viszont alternatívát jelenthet, ha böngészőből teszi elérhetővé az alkalmazást.

 


A szócikkhez társított címkék:
google , VoIP
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése