Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A számítástechnikában a hálózat kommunikációs csatornákkal összekapcsolt pontokat és csomópontokat jelent. A maguk rendjén több hálózat is alkothat egyetlen hálózatot, ilyenkor az alhálózatok szerepét is betöltik.
A leggyakoribb hálózati topológiák a busz, a csillag, a Token Ring. Aszerint is szokás osztályozni a hálózatokat, hogy milyen méretűek: a helyi hálózatok rövidítése a LAN (Local Area Network), a metropoliszok méretéhez hasonló hálózatokat MAN-nak (Metropolitan Area Networks), a nagyon nagy hálózatokat pedig WAN-nak (Wide Area Networks) nevezik.
A hálózatokat megkülönböztethetjük aszerint is, hogy milyen protokollt használnak az adatátvitelhez, milyen típusú adatokat továbbítanak, vezetékes vagy vezetéknélküli kapcsolatot használnak, illetve, hogy milyen fizikai hordozó segítségével működnek (optikai szál, csavart réz érpár, stb.).
 
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák