Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A hangkártya a számítógép perifériái közé tartozik. Egy olyan bővítőkártya, amely az alaplaphoz csatlakozik, és lehetővé teszi, hogy a kimenő és a bejövő hangot a számítógép kezelni tudja. Ma már a legtöbb gépben integrált hangkártya található, ami azt jelenti, hogy ráépítik az alaplapra.

A hangkártyák nagy része támogatja a MIDI szabványt, amely a zenék elektronikus megszólaltatásáról gondoskodik. Emellett a hangchip biztosítja az analóg és a digitális jelek közti konvertálást is. A hangkártyákhoz csatlakozik a fejhallgató és a hangszóró, illetve a mikrofon is, amely a kihangosításról és a hangkimenetről gondoskodik.

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése