Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Hotspot
Verzió: 2  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2009-01-21 17:53:15
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A hotspot egy olyan [internet-hozzáférés]i pont, amely egy vezetéknélküli hálózaton keresztül biztosít kapcsolódási lehetőséget az [internet]re. Ezek a kapcsolódási pontok nyilvánosan hozzáférhetőek és használhatóak. A legtöbb ingyenes, bár még mindig vannak olyan szolgáltatók, akik előfizetés vagy fizetős sms ellenében engedélyezik csak az általuk üzemeltett hotspotok használatát.
A hotspotokon keresztül minden olyan eszközzel ([notebook], [PDA], mobil telefon, stb.) csatlakozni lehet az internetre, amely támogatja a vezetéknélküli kapcsolatokat.
Az ingyenes hotspotok kétféleképpen működnek: az üzemeltetők működtethetnek olyan nyílt rendszert, amelyre bárki korlátozás nélkül csatlakozhat, vagy pedig csak engedélyezés után használhatja a belépő a hálózatot, és akkor is csak bizonyos keretek között ([adatforgalom korlát]ok között).

A kereskedelmi hotspotok csak fizetés és engedélyezés után használhatóak.


A kereskedelmi hotspotok csak fizetés és engedélyezés után használhatóak.


Médiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése