Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A Huawei Technologies Co. Ltd. kínai multinacionális cég, profilja a hálózati és távközlési berendezések gyártása és hálózati megoldások szolgáltatása. 2012 óta a legnagyobb hálózati berendezésgyártó a világon.
 
A céget 1988-ban alapította Ren Zhengfei volt katonatiszt, később hálózati elektronikai üzletkötő Kína legdélebbi, Guangdong tartományában, Shenzhen városában. A Huawei profilja a távközlő hálózatok kiépítése, operatív és tanácsadói szolgáltatások nyújtása, kommunikációs eszközök és berendezések gyártása volt Kína számára. A '90-es években a Huawei óriási fejlesztéseket végzett Kína-szerte, 1997 óta pedig jelen van a nemzetközi piacon is. 2010-re a Huaweinek több mint 140.000 alkalmazottja van a világ minden részén, körülbelül 46%-uk folytat kutatási és fejlesztési (K+F) tevékenységet 20 országban. Termékeik és szolgáltatásaik már több mint 140 országban elérhetőek, a világ 50 legnagyobb távközlési szolgáltatójából 45 az ő megoldásaikat használja. 
 
Főbb termékei és szolgáltatásai:
  • Telekommunikációs hálózatok, hálózati eszközök, berendezések
  • Globális szolgáltatások, globális hálózati integrációs megoldások
  • White label (márkázatlan vagy szolgáltatói márkás) eszközök telekommunikációs szolgáltatók számára
  • Huawei márkás okostelefonok és eszközök, pl. az [Ascend]? sorozat


A szócikkhez társított címkék:
cég , telekommunikáció
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése