Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A hub egy olyan eszköz, amely a hálózatra csatlakozott gépeket egyetlen hálózati szegmenssé kapcsolja össze. A hubokat ma már kezdik leváltani a switcherek, ezért már inkább csak a régi hálózatokon vagy különleges rendszerekben találjuk meg őket.  A hub a fizikai rétegben működik, akárcsak a hálózati híd, azaz nem IP-címet használ azonosításra (mint a router), hanem a hardveres azonosítót, vagyis a [MAC-cím]?et.
Az egyszerűbb hubok passzív résztvevői a kommunikációs folyamatnak: a beérkező adatot minden egyes porton kiküldik értelmezés és változtatás nélkül. Ehhez képest az intelligens hubok értelmezik is a beérkező adatcsomagot és csak a célállomásra továbbítják, felerősítve a jeleket.
 
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák