Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Hub
Verzió: 2  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2009-01-21 17:53:23
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A hub egy olyan eszköz, amely a hálózatra csatlakozott gépeket egyetlen hálózati szegmenssé kapcsolja össze. A hubokat ma már kezdik leváltani a [switcher]ek, ezért már inkább csak a régi hálózatokon vagy különleges rendszerekben találjuk meg őket.  A hub a fizikai rétegben működik, akárcsak a [hálózati híd], azaz nem [IP-cím]et használ azonosításra (mint a [router]), hanem a hardveres azonosítót, vagyis a [MAC-cím]et.
Az egyszerűbb hubok passzív résztvevői a kommunikációs folyamatnak: a beérkező [adat]ot minden egyes porton kiküldik értelmezés és változtatás nélkül. Ehhez képest az intelligens hubok értelmezik is a beérkező adatcsomagot és csak a célállomásra továbbítják, felerősítve a jeleket.
 

Médiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése