Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A hurokátengedés azt a folyamatot jelenti, amelynek során a nagy internetszolgáltatók saját vezetékeiket a kisebb cégeknek bizonyos díjazás mellett bérbe adják. Ez pedig lehetővé teszi a kisebb szolgáltatók számára, hogy úgy biztosítsanak távközlési szolgáltatásokat, mintha saját infrastruktúrájuk lenne. A magyarországi hurokátengedés még gyerekcipőben jár, az NHH nemrégen kötelezte a három nagy szolgáltatót (Magyar Telekom, UPC, Invitel), hogy csökkentsék a bérleti és a bitfolyamátengedési díjakat. Ennek hatása valószínűleg hamarosan érezhető lesz, mivel számos kisebb vállalkozásnak is lehetősége lesz belépni a távközlési piacra.

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése