Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Hurokátengedés
Verzió: 1  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2009-01-21 19:14:30
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A hurokátengedés azt a folyamatot jelenti, amelynek során a nagy [internetszolgáltató]k saját vezetékeiket a kisebb cégeknek bizonyos díjazás mellett bérbe adják. Ez pedig lehetővé teszi a kisebb szolgáltatók számára, hogy úgy biztosítsanak távközlési szolgáltatásokat, mintha saját infrastruktúrájuk lenne. A magyarországi hurokátengedés még gyerekcipőben jár, az [NHH] nemrégen kötelezte a három nagy szolgáltatót ([Magyar Telekom], [UPC], [Invitel]), hogy csökkentsék a bérleti és a [bitfolyamátengedés]i díjakat. Ennek hatása valószínűleg hamarosan érezhető lesz, mivel számos kisebb vállalkozásnak is lehetősége lesz belépni a távközlési piacra.

Médiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése