Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A számítástechnikában a hyperlink egy olyan hivatkozás, amely egy dokumentum egyik elemét összekapcsolja egy másik elemmel, illetve a hivatkozás történhet egy másik dokumentumra is, amely lehet ugyanazon vagy egy másik domainen is. A fogalom és a technika 1965-ből származik, és szövegek bizonyos részeinek összekapcsolására használták, ami sajátos olvasási technikát tett lehetővé (lineáris olvasás helyett ugrálni lehetett a szövegben). A hyperlink ma is eszerint a logika szerint működik, célja az információk hatékony összekapcsolása. A hivatkozott elemek általában egy URL-re utalnak, és a böngészők kiemelik a kontextustól eltérő színnel, stílussal.
A hyperlinket ma már gyakran linknek is rövidítik, használata jogi kérdéseket is felvet: kezdetben úgy vélték, hogy az internetes tartalmak összelinkelése az Internet magától értetődő sajátossága, azonban később kialakult az az álláspont, miszerint a linkek nem egyszerű hivatkozások, hanem a más oldalakon lévő tartalmak ellopása. Ez megelőzendő, egyes tartalmak linkelése szerzői jogi oltalom alá került.
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák