Már 1286 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 Az Index.hu az Origo mellett az egyik leglátogatottabb magyar portál. 2007-re félmillió egyedi látogatóval rendelkeztek naponta.

Története a magyar internet kezdetéig nyúlik vissza, az 1990-es évekre. Elődje az Internetto volt, az egyik első magyar tartalomszolgáltató, amely 1998-ban már jelentős sikereket tudhatott magáénak. Különféle befektetői, tulajdonosi és szerkesztői konfliktusoknak köszönhetően az Internetto csapatából kilépett Nyírő András, Uj Péter és Gerényi Gábor. Ők hárman, Kőrösi Ákos Zsolt befektetővel kiegészülve alapították meg 1999-ben az Indexet. Az induló portál főszerkesztője Nyírő András lett, egészen 2000-ig, amikor távozott az Indextől. A háttérben különféle viták húzódtak meg a szerkesztők, tulajdonosok és Nyírő között, de erről a felek nem nyilatkoztak. 

2001-ig az Index tulajdonosi köre többször is megváltozott, miközben a portál látogatottsága folyamatosan növekedett a különféle fejlesztéseknek köszönhetően. Viszont a bevételük nem állt arányban a népszerűség növekedésével, egészen 2003-ig mínuszban vagy nullszaldósan zárták mérlegüket.

Az alapítók közül Uj Péter, Kiss Bori, Gerényi Gábor és Kéki Balázs dolgozik jelenleg is az Index csapatában. A portált 2005-ben Nobilis Kristóf cége vásárolta meg, jelenleg is teljes egészében az ő tulajdonában van. Az utolsó jelentős arculatváltás 2007-ben történt, jelenleg (2009) is így működik. Ekkor a legfontosabb változtatás az volt, hogy a Blog.hu-n működő indexes és nem indexes blogok is helyet kaptak a címlapon, ezzel is jelezve azok fontosságát. Emellett átszabták a dizájnt is, megváltoztatták a rovatok elrendezését is.

Az Index fő rovatai elsősorban a hírszolgáltatásra épülnek: a Belföld, Külföld, Gazdaság, 24 óra, Bulvár, Időjárás elsősorban a tematikusan rendezett friss hírek megjelenítését szolgálják. Emellett nagy népszerűségnek örvendenek a videók (Indavideó), a fórum, illetve a különféle blogok is. Vagyis, az Index egy átfogó képet kíván nyújtani arról, ami Magyarországon és a nagyvilágban történik. Viszont a színvonalát, a cikkek stílusát, elfogulatlanságát/elfogultságát számosan bírálják vagy legalábbis megkérdőjelezik. 


HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése