Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

 
A Kevin Systrom és Mike Krieger által fejlesztett alkalmazást a fejlesztők gyerekkorából származó emlékek ihlették, mikor a Polaroid és Kodak Instamatic gépekkel próbálgattak pillanatokat megragadni. A mai mobiltelefonok többségén alaptartozék a fényképező, de a régi gépekkel készült képek hangulatát csak utólagos szerkesztéssel lehetett elérni. Írtak hát egy olyan alkalmazást, mellyel egyszerűen, előre elkészített filterekkel érik el a régi gépek elvarázsoló képhatásait, ehhez hozzátettek pár plusz beállíthatóságot, kereteket, és ami a lényeg: az elkészült képeket pár mozdulattal elküldhetjük barátainknak, vagy megoszthatjuk a legnagyobb közösségi portálokon, alkalmazásokon - jelen pillanatban gyors Facebook, Twitter, Tumblr, és [Foursquare]? megosztás érhető el, de rövid időn belül ígérik a  Flickr integrációt is.
Az ötlet bejött, a még csak iOS platformon elérhető alkalmazás is 27 milliós rajongótábort vonzott, és 2012 ápr. 3-tól már elérhető Android operációs rendszeren is. 
 
 
Az alkalmazás iOS platformon a 2.2.1 verziónál tart, és a 3.1.2 vagy magasabb verziószámú iOS rendszert futtató iPhone, iPad és iPod Touch készülékeken használható.
Az Android változat az 1.0.1-es verzióval debütált a Google Play-en, és az Android 2.2 (Froyo) rendszertől kezdve mindegyik magasabb számozású Android rendszeren fut.
 
Az alkalmazás mindkét platformon ingyenesen érhető el, így a népszerűsége valószínűleg töretlenül emelkedni fog a jövőben is. 
 
Update: 2012 április 9-én a Facebook képviseletében Mark Zukerberg, az Instagram oldaláról Kevin Systrom bejelentették, hogy a Facebook 1 milliárd dollár értékű készpénzért és Facebook-részvényért megveszi az Instagramot, mint céget. Zukerberg további fejlesztéseket ígért, tehát a cég és az alkalmazás további működése és fejlődése biztosítottnak tűnik.           
 


A szócikkhez társított címkék:
alkalmazás , android , instagram , ipad , iphone
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése