Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Instagram
Verzió: 2  
Változtatta: rob3rt
Változtatás dátuma: 2012-04-10 11:44:31
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

 

 
A Kevin Systrom és Mike Krieger által fejlesztett alkalmazást a fejlesztők gyerekkorából származó emlékek ihlették, mikor a Polaroid és Kodak Instamatic gépekkel próbálgattak pillanatokat megragadni. A mai mobiltelefonok többségén alaptartozék a fényképező, de a régi gépekkel készült képek hangulatát csak utólagos szerkesztéssel lehetett elérni. Írtak hát egy olyan alkalmazást, mellyel egyszerűen, előre elkészített filterekkel érik el a régi gépek elvarázsoló képhatásait, ehhez hozzátettek pár plusz beállíthatóságot, kereteket, és ami a lényeg: az elkészült képeket pár mozdulattal elküldhetjük barátainknak, vagy megoszthatjuk a legnagyobb közösségi portálokon, alkalmazásokon - jelen pillanatban gyors [Facebook], [Twitter], [Tumblr], és [Foursquare] megosztás érhető el, de rövid időn belül ígérik a  [Flickr] integrációt is.
Az ötlet bejött, a még csak [iOS] platformon elérhető alkalmazás is 27 milliós rajongótábort vonzott, és 2012 ápr. 3-tól már elérhető [Android] operációs rendszeren is. 
 
 
Az alkalmazás iOS platformon a 2.2.1 verziónál tart, és a 3.1.2 vagy magasabb verziószámú iOS rendszert futtató iPhone, iPad és iPod Touch készülékeken használható.
Az Android változat az 1.0.1-es verzióval debütált a [Google Play]-en, és az Android 2.2 ([Froyo]) rendszertől kezdve mindegyik magasabb számozású Android rendszeren fut.
 
Az alkalmazás mindkét platformon ingyenesen érhető el, így a népszerűsége valószínűleg töretlenül emelkedni fog a jövőben is. 
 
Update: 2012 április 9-én a Facebook képviseletében Mark Zukerberg, az Instagram oldaláról Kevin Systrom bejelentették, hogy a Facebook 1 milliárd dollár értékű készpénzért és Facebook-részvényért megveszi az Instagramot, mint céget. Zukerberg további fejlesztéseket ígért, tehát a cég és az alkalmazás további működése és fejlődése biztosítottnak tűnik.           

 

Médiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése