Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az Internet Explorer első megjelenése óta (1995) a legnépszerűbb böngésző. A Microsoft fejlesztése, a Microsoft Windows operációs rendszerek beépített böngészője. A legfrissebb változatok Windows-frissítésekként érhetőek el, önmagában nem letölthető és más operációs rendszereken sem futtatható. Népszerűségének növeléséért a Microsoft különféle, sokat bírált eljárásokhoz folyamodott (amelyekből a mai napig számos per keletkezett): a Windows rendszerfrissítések kizárólag a böngészőből elérhetőek, illetve az Internet Explorert nem lehet eltávolítani az operációs rendszer installálása után. Ugyanakkor a szabványokkal kapcsolatosan is úgy alakították a forráskódot, hogy a 7-es változatig minden fejlesztésnél külön tekintettel kellett lenni az Internet Explorerre, amely egyedi módon jelentette meg a webes tartalmakat. A 7-es verzióban viszont már arra koncentráltak, hogy megfeleljenek a szabványoknak, ezért a problémának ez a része megoldódott. 

Jelenleg elérhető változata az Internet Explorer 7.0, a 8-as verzió kiadását 2009 márciusára tervezik. AZ IE 7-ben olyan újdonságok jelentek meg, mint a több füles böngészési lehetőség, a nagyítás, a beépített keresődoboz, RSS-olvasó, adathalász szűrő. Az újításokat örömmel fogadták, de ugyanakkor ezek a feature-ök a versenytársak (Mozilla Firefox, Safari, Opera) már régen elérhetőek voltak, vagyis a Microsoft tulajdonképpen csak felzárkózott hozzájuk, új fejlesztéssel nem állt elő.

A böngészőt főként a számos biztonsági rés miatt érte és éri kritika.


HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése