Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az Internet Explorer első megjelenése óta (1995) a legnépszerűbb böngésző. A Microsoft fejlesztése, a Microsoft Windows operációs rendszerek beépített böngészője. A legfrissebb változatok Windows-frissítésekként érhetőek el, önmagában nem letölthető és más operációs rendszereken sem futtatható. Népszerűségének növeléséért a Microsoft különféle, sokat bírált eljárásokhoz folyamodott (amelyekből a mai napig számos per keletkezett): a Windows rendszerfrissítések kizárólag a böngészőből elérhetőek, illetve az Internet Explorert nem lehet eltávolítani az operációs rendszer installálása után. Ugyanakkor a szabványokkal kapcsolatosan is úgy alakították a forráskódot, hogy a 7-es változatig minden fejlesztésnél külön tekintettel kellett lenni az Internet Explorerre, amely egyedi módon jelentette meg a webes tartalmakat. A 7-es verzióban viszont már arra koncentráltak, hogy megfeleljenek a szabványoknak, ezért a problémának ez a része megoldódott. 

Jelenleg elérhető változata az Internet Explorer 7.0, a 8-as verzió kiadását 2009 márciusára tervezik. AZ IE 7-ben olyan újdonságok jelentek meg, mint a több füles böngészési lehetőség, a nagyítás, a beépített keresődoboz, RSS-olvasó, adathalász szűrő. Az újításokat örömmel fogadták, de ugyanakkor ezek a feature-ök a versenytársak (Mozilla Firefox, Safari, Opera) már régen elérhetőek voltak, vagyis a Microsoft tulajdonképpen csak felzárkózott hozzájuk, új fejlesztéssel nem állt elő.

A böngészőt főként a számos biztonsági rés miatt érte és éri kritika.

Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák