Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az Internet-hozzáférés azt a módot jelenti, ahogyan a felhasználók csatlakoznak az Internetre. A leggyakoribb kapcsolódási formák a betárcsázás, az optikai szálas, a csavart réz érpáras vezetékek, a WiFi, a műholdas és a mobil telefonos. Az betárcsázós Internet már eltűnőben van, mivel az újabb fejlesztésekhez képest nagyon alacsony sebességet tesz lehetővé (56 Kbit/sec), ehelyett az [ISP]?-k már nagy sebességű ADSL kapcsolatokat kínálnak inkább. Egyre nagyobb tért hódítanak a különféle vezetéknélküli technológiák (WiFi, műholdas és mobilinternet) is, amelyek lehetővé teszik, hogy bárhonnan (ahol van kiépített hálózat) csatlakozzunk az Internetre. Egyre több szálloda, kávézó, repülőtér, közintézmény építi ki a saját vezetéknéküli hálózatát - ezek általában ingyenesen használhatók.
Az Internet gyors térhódításának köszönhetően  egyre többen gyakorolnak nyomást az ENSZ-re, hogy az Internethez való hozzáférést vegye fel az emberi jogok sorába. Észtországban és Görögországban már el is fogadták ezt a javaslatot.
 

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése