Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az Internetszolgáltató, más néven ISP (Internet Service Provider) olyan cégek, intézmények megnevezésére szolgál, akik Internet hozzáférést, illetve más, az Internettel kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtanak (e-mail, webtárhely, VOIP, IP-tv). Magán előfizetők és kisvállalkozások számára általában DSL-technológiákat kínálnak, ezek között is legnépszerűbb az ADSL, továbbá elterjedtek még a [kábeles]?, [vezetéknélküli]? és optikai szálas technológiák is. Azoknak az ügyfeleknek (intézmények, nagy vállalatok, más ISP-k), akik nagy adatforgalmat bonyolítanak le mindkét irányba az Ethernet, a nagy sebességű szimmetrikus kapcsolatok, a műholdas technológiák a legelőnyösebbek.
Az egyes ISP-k egymással is össze vannak kapcsolva egy nagy hálózatba.

A szolgáltatókat két nagy csoportra oszthatjuk: egy részük saját hálózatot épít ki, míg egyesek inkább csak nagy szolgáltatók csomagjait árulják tovább a végfelhasználóknak. A legáltalánosabb természetesen a kettő kombinációja, hogy a saját területükön kívül is kínálhassanak hozzáférést.


A szócikkhez társított címkék:
internet , szolgáltató
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése