Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Iphone OS-nek, OS X-nek, iPhone-nek vagy iOS-nek nevezik azt az operációs rendszert, amelyet az Apple Inc fejlesztett ki, iPhone, iPod Touch és iPas készülékekre. A Mac OS X-ből származtatták. Négy rétegből tevődik össze, ezek: Core OS, Core Services, Media és Cocoa Touch. A teljes operációs rendszer tárigénye 240 MB.
 

2009. júniusában több mint 50.000 alkalmazást érhettünk el az iPhone-ra, az AppStore letöltések száma pedig több volt mint 1 milliárd.
 

2012. márciusában több mint 550.000 appot érhettünk el az App Store-ból, a letöltések száma pedig több volt mint 25 milliárd.
 

Felülete a multi-touch technológiára alapul, minden objektumot kézzel mozgathatunk, manipulálhatunk. A felhasználói felületben kapcsolók, gombok, csúszkák találhatóak. A készülékben található belső gravitációs gyorsulásmérő, amely a gravitációs gyorsulást méri az X,Y és Z koordináták irányában. A mértékegysége G.
 

A képernyő bekapcsolásakor a Springaboard nevű modul kirajzolja az induló képernyőt, ikonokat.
A képernyő felső részén látható a pontos idő, akkumulátor töltöttsége, jelerősség.
A home gombbal magától bezárhatjuk az alkalmazást.
 
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák