Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: iOS
Verzió: 1  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2013-03-05 09:18:16
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Iphone OS-nek, OS X-nek, iPhone-nek vagy iOS-nek nevezik azt az operációs rendszert, amelyet az Apple Inc fejlesztett ki, iPhone, iPod Touch és iPas készülékekre. A Mac OS X-ből származtatták. Négy rétegből tevődik össze, ezek: Core OS, Core Services, Media és Cocoa Touch. A teljes operációs rendszer tárigénye 240 MB.
 

2009. júniusában több mint 50.000 alkalmazást érhettünk el az iPhone-ra, az AppStore letöltések száma pedig több volt mint 1 milliárd.
 

2012. márciusában több mint 550.000 appot érhettünk el az App Store-ból, a letöltések száma pedig több volt mint 25 milliárd.
 

Felülete a multi-touch technológiára alapul, minden objektumot kézzel mozgathatunk, manipulálhatunk. A felhasználói felületben kapcsolók, gombok, csúszkák találhatóak. A készülékben található belső gravitációs gyorsulásmérő, amely a gravitációs gyorsulást méri az X,Y és Z koordináták irányában. A mértékegysége G.
 

A képernyő bekapcsolásakor a Springaboard nevű modul kirajzolja az induló képernyőt, ikonokat.
A képernyő felső részén látható a pontos idő, akkumulátor töltöttsége, jelerősség.
A home gombbal magától bezárhatjuk az alkalmazást.
 

Médiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése