Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az IP (Internet Protocol) egy olyan szabvány, amely lehetővé teszi, hogy egyik számítógépről a másikra adatot küldjünk az interneten keresztül. Minden internetre csatlakoztatott gépnek van egy egyedi IP-címe. A küldött adat egyik része tartalmazza a küldő és a fogadó IP-címét is, amelynek alapján beazonosítják őket. Az adatok nem egy tömbben, hanem csomagokra szabdalva vannak továbbítva, az IP nem gondoskodik ezek összerendezéséről, ez már a TCP protokoll feladata. Az IP szabvány nem jelent állandó kapcsolatot: minden egyes kommunikációs folyamat esetén újra és újra kezdődik az IP-címek keresése, nincsenek olyan végpontok, amelyek között állandó összeköttetés lenne.
Ma a leggyakrabban használt IP szabvány az IPv4 (Internet Protocol Version 4), de már a hatos vezió is terjed, mivel ez sokkal hosszabb címeket is támogat, ez pedig megnöveli annak esélyét, hogy minél többen csatlakozzanak az internetre.
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák