Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az IP-cím egy olyan 32 bites számsor, amely az interneten zajló kommunikációs folyamatok résztvevőit azonosítja. Minden egyes kérés tartalmazza a kezdeményező és a másik fél címét is. Az IP-cím a domainnevek segítségével is megszerezhető.
Az IP-cím két részből áll: az interneten lévő meghatározott hálózat azonosítójából és a hálózaton belüli készülék azonosítójából. Az interneten csak az első rész számít.
Mivel az internet robbanásszerű növekedése azt eredményezte, hogy elfogyhatnak a kiosztható IP-címek, ezért a legújabb szabvány, az IPv6 már 128 bites, vagyis sokkal hosszabb címeket tesz lehetővé. Ez persze csak a statikus IP-címek esetében igaz, mivel több szervezet és szolgáltató úgy "spórol" a címekkel, hogy mindig csak használatkor osztja ki őket, vagyis dinamikusan változtatja és cserélgeti őket.
 
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák