Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az IP-cím egy olyan 32 bites számsor, amely az interneten zajló kommunikációs folyamatok résztvevőit azonosítja. Minden egyes kérés tartalmazza a kezdeményező és a másik fél címét is. Az IP-cím a domainnevek segítségével is megszerezhető.
Az IP-cím két részből áll: az interneten lévő meghatározott hálózat azonosítójából és a hálózaton belüli készülék azonosítójából. Az interneten csak az első rész számít.
Mivel az internet robbanásszerű növekedése azt eredményezte, hogy elfogyhatnak a kiosztható IP-címek, ezért a legújabb szabvány, az IPv6 már 128 bites, vagyis sokkal hosszabb címeket tesz lehetővé. Ez persze csak a statikus IP-címek esetében igaz, mivel több szervezet és szolgáltató úgy "spórol" a címekkel, hogy mindig csak használatkor osztja ki őket, vagyis dinamikusan változtatja és cserélgeti őket.
 

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése