Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


iPod


Az iPod zenék és videók lejátszására alkalmas hordozható készülék. Gyártója az Apple, az első generációt még 2001-ben adták ki, és a folyamatosan változó generációk mára a legmodernebb technológiát képviselik. AZ első iPod amely ma a Classic márkanéven fut, egy akkor hatalmasnak számító, 5 GB-os 1,8 collos merevlemezt tartalmazott, amelyre az akkori megfogalmazás szerint 1.000 zeneszám fér el. Az iPod a következő hangformátumokat képes lejátszani: .MP3, .AAC/.M4A, Protected .AAC, .AIFF, .WAV, Audible audiobook, és Apple Lossless.


Az Apple iPod termékein az iTunes szoftverrel lehet a zeneszámokat törölni, feltölteni vagy albumokba rendezni, amely komoly vitákra adtak okot, mivel az Apple eleinte csak a DRM védelemmel ellátott fájlokat árulta az iTunes Store-ban. Komoly kifogások érték – és érik – az iTunes szoftvert egyéb szempontokból is, mint biztonság, stabilitás, megbízhatóság, mivel előfordulhat, hogy egy rossz „mozdulattal” letörölhetjük az összes anyagot az eszközről.


A technika fejlődésével a merevlemezek kapacitása egyre nőtt, és ezzel együtt az iPodoké is. Időközben bevezetésre kerültek a további, immár statikus, flashmemóriával ellátott kisebb modellek, a Shuffle és a Nano. Ezek mérete lényegesen kisebb volt, mint a Classic-é persze a tárolókapacitásuk is. 


Az iPhone bevezetése után a cég bemutatta a hasonló (touchscreen) kezelőfelülettel ellátott iPhone Touch modellt amely már a video- és képfájlok megjelenítésére is jó minőségben képes. 


Jelenleg 4 iPod típus forgalmaz az Apple:


- iPod Shuffle (2 GB)

- iPod Nano (8 és 16 GB)
- iPod Touch (8, 32 és 64 GB)
- iPod Classic (160 GB)

 

 

 

iPod touch iPod nano
   
iPod Classic iPod shuffle

 


A szócikkhez társított címkék:
apple
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése