Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az iWiW.hu magyar fejlesztésű közösségi oldal, amelynek segítségével webre vihetjük ismeretségi hálózatunkat. Az oldal könnyen használható: a felhasználó regisztráció után (amelyet csak egy már létező tagtól kapott meghívó után lehet elkezdeni) kitöltheti profilját, amelyen megadhatja személyes adatait, elérhetőségét, munkahelyeit és iskoláit, illetve képeket és videókat tölthet fel. Az ismerősöket a már meglévő kapcsolatok hálóján keresztül is lehet gyűjteni, de akár rá is lehet keresni név szerint is. Az ismerősök profilját és képeit lehet kommentelni, illetve az üzenőfalon a teljes közösség számára is lehet üzeneteket küldeni.

Az iWiW-et 2002-ben kezdték fejleszteni, WiW néven, fejlesztői e-Magyarország díjat kaptak érte. Jelenleg a Magyar Telekom tulajdonában van, üzemeltetéséért az [Origo Kft.]? a felelős. Ma az egyik legnépszerűbb magyar weboldalnak számít, több millió felhasználóval és több száz millió létező kapcsolattal. Az oldalt a fejlesztések elmaradása miatt bírálják a legtöbbet, a hasonló nemzetközi oldalak, például a Facebook mellett e tekintetben lényegesen lemaradt, ami annak is köszönhető, hogy az API-ját nem nyitották meg a fejlesztők számára. Másrészt, adatvédelmi szempontból is számos kifogás merült már fel: a felhasználó adatait és ismeretségi hálóját gyakorlatilag bármelyik regisztrált felhasználó megtekintheti és lementheti, mivel itt nem lehet beállítani az adatlap megtekintésének különféle jogosultságait.

 

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése