Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 A Java olyan objektumorientált programnyelv, amelyet hálózati alkalmazások írására fejlesztettek ki. A cél az volt, hogy hasonlítson a C és a C++ nyelvekre, de ezeknél könnyebben kezelhető legyen. A Java segítségével teljes alkalmazásokat lehet írni, akár egy gépre, akár teljes hálózati használatra. Mindemellett alkalmas olyan kis alkalmazások készítésére is, amelyeket weboldalakba lehet beilleszteni, és amelyek interaktív felületet biztosítanak a felhasználók számára.

A Javában írt programok az alkalmazásokat bytecode formátumra konvertálják, de a forráskódból gépi kód is készíthető. Ezek futtathatók bármely kliens vagy szervergépen, amelyre fel van telepítve a Java virtuális gép, amely a bytecode-ot értelmezi, majd elindítja. Ez azt jelenti, hogy a javás programok platformfüggetlenek, elvileg bárhol működnek. A böngészők nagy része és az operációs rendszerek is tartalmaznak már Java virtuális gépet.

A Javát nem szabad összekeverni a Javascripttel, amely egyszerűbb nyelv, de hiányzik belőle például a hordozhatóság. A Javát az egyik legjobb programnyelvnek tartják a webes alkalmazások megírására, mivel nem függ egyik operációs rendszer vagy böngésző sajátosságaitól sem.

Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák