Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A JSON (JavaScript Object Notation) egy apró méretű, szövegalapú szabvány ember által olvasható adatcserére. A JavaScript-ből alakult ki adatstruktúrák és tömbök ábrázolására. Bár a neve alapján úgy tűnhet, hogy csak a JavaScript-ben használhatóak a JSON fájlok, de ez nem igaz, hiszen a JSON teljesen nyelvfüggetlen, így több nyelvhez is van értelmezője. A JSON szabványt nagyon gyakran használják arra, hogy adatokat küldjenek egy webszerverről egy weboldalra. Tulajdonképpen a JSON strukturált adatok tárolására, továbbítására szolgál. Azaz ha van egy programunk, amiben objektumokat használunk, akkor azokat simán kimenthetjük, majd áttehetjük egy másik programba mindenféle módosítás nélkül.

Forrás: https://webiskola.hu/

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése